Pravila varnega spletnega nakupovanja

Nakupovanje prek spleta je čedalje bolj v porastu. Njegova prednost je v tem, da lahko v relativno kratkem času primerjamo najrazličnejše izdelke med sabo. Za nakup nam ni treba zapustiti domačega naslonjača. V hitrem tempu današnjega življenja je to vsekakor pomembna prednost.

Vendar pa je lahko tovrstno nakupovanje tudi vir nevarnosti, ki na nas pretijo prek spleta. Pride lahko do kraje osebnih podatkov, do kraje gesel in celo denarja iz našega bančnega računa. Prav zato je smiselno upoštevati nekatere napotke

Varna internetna povezava

Ko nakupujemo prek spleta, se nikoli ne poslužujmo odprtih nezavarovanih omrežij. Ker so taka omrežja lahko dostopna, na nas prežijo tudi nepridipravi

Varna spletna trgovina

Porast spletnih trgovin je izjemen. Niso pa vse varne oziroma niso na vseh nameščeni vsi potrebni varnostni mehanizmi, ki zagotavljajo največjo možno varnost kupcem. Kako vedeti, katera spletna trgovina je varna? Raje se držite tistih spletnih trgovin, ki so splošno znane in se jih poslužuje veliko število uporabnikov oziroma kjer ste že izvedli nakup.

Močna gesla

Za dostop do spletne trgovine vedno uporabite čim bolj močno geslo. Sestavljena naj bodo iz številk ter iz malih in velikih črk. Za dostop do vsake spletne trgovine oziroma strani uporabite le eno geslo.